Wat is Tarot?

De tarot is een uit oude tijden overgeleverde collectie van kaarten. Het is een verzameling van 78 kaarten: 22 grote Arcana- en 56 kleine Arcana-kaarten.
Arcana betekent ‘geheim’.

Tarot kaarten helpen je onderbewuste te doen ontwaken tot een bewustzijn, en dat leidt tot zelfkennis. De kaarten zijn als een geestelijke spiegel, waarin je niet alleen jezelf kan herkennen, maar ook jezelf grondig kan onderzoeken en bestuderen. Het is een goed middel om jezelf en je omgeving beter te begrijpen.
Op de een of andere manier stemmen de kaarten precies overeen met je innerlijke toestand en tegelijk ook met je omstandigheden in de wereld. Daardoor kun je ineens je bestemming begrijpen, en beseffen waarom het lot je bijvoorbeeld altijd naar dezelfde situatie terugvoert. Of waarom je steeds weer dezelfde problemen moet oplossen.

Op de een of andere manier stemmen de kaarten precies overeen met je innerlijke toestand en tegelijk ook met je omstandigheden in de wereld. Daardoor kun je ineens je bestemming begrijpen, en beseffen waarom het lot je bijvoorbeeld altijd naar dezelfde situatie terugvoert. Of waarom je steeds weer dezelfde problemen moet oplossen.

Een legging kan duidelijkheid geven over alle soorten levensgebieden (werk, relatie, omgeving etc.) en over verleden, heden, en toekomst. Je toekomst staat niet zomaar vast – als jij verandert en/of een andere weg inslaat, verandert je toekomst natuurlijk ook.

Via de kaarten leer je begrijpen dat de oorzaken van je lotsbestemming binnenin jezelf liggen. Als je zelf verandert, zal immers ook je lot veranderen.

De betekenis van Tarot kaarten

Iedereen wil af en toe graag in de toekomst kijken. Soms is het best prettig om te weten hoe je leven er over een aantal jaar uitziet. Als mens kun je soms veel bezig zijn met levensvragen en het vinden van antwoorden. Een manier om je daarbij te helpen, is het gebruik van Tarot kaarten. Wat zijn dit precies voor kaarten, waar komen ze vandaan en waarvoor worden ze gebruikt?

Wat zijn Tarot kaarten?

Tarot bestaat uit een set van 78 kaarten die voorzien zijn van symbolische afbeeldingen. Tarotkaarten worden veelvuldig gebruikt voor bijvoorbeeld persoonlijkheidsanalyse, meditatie en toekomstvoorspelling. De kaarten worden al honderden jaren gebruikt voor mensen die met levensvragen rondlopen en graag meer duidelijkheid wensen.

De geschiedenis van Tarot kaarten

Tarot kaarten hebben een lange geschiedenis. Er gaan geruchten dat ze al in de Egyptische Oudheid werden toegepast. Ook in de tijd van kruistochten kwamen ze vaak voorbij, veelal binnen mystieke tradities. Vandaag de dag kom je de kaarten veelvuldig tegen, zelfs op televisie. Misschien heb je zelf wel een setje in de kast liggen.

De toepassing van de kaarten

Iedere kaart staat voor een bepaald persoon, gebeurtenis of psychische invloed. Door de kaarten te bestuderen, raak je er vertrouwd mee en kun je ze toepassen in je eigen leven. Bovendien kun je de kaarten ook gebruiken voor een legging, zodat er meer duidelijkheid ontstaat over een bepaalde situatie waar je in zit. Op sommige momenten kan dit erg prettig zijn en je helpen bij het maken van goede keuzes.

Wat betekent dit voor jou?

Tarot kaarten kun je dan ook wel zien als een richtingaanwijzer in je leven. Hoe meer je er vertrouwd mee raakt, hoe minder stressvol je omgaat met situaties. Niets gebeurt tenslotte bij toeval! Wil je meer rust krijgen in je leven en hiervoor gebruikmaken van deze kaarten? Leer ze dan op de juiste manier gebruiken en ervaar zelf hoe cruciaal ze kunnen zijn in bepaalde situaties. Bij angelmediums.nl kunnen we je hier meer over vertellen en onze deskundigen kunnen de Tarot kaarten voor je leggen.

www.angelmediums.nl | NL 0909-0223 BE 0907-37152.

Share This