Wat is Spiritualiteit?

Bij de woorden spiritualiteit en spiritueel, denk je bijna als vanzelf aan dingen als intuïtie, paranormale ervaringen en bijna-dood-ervaringen. Iedereen heeft weleens een ervaring gehad die je als toeval afgedaan hebt, maar was dat ook terecht? Wie herinnert zich niet een moment dat je wakker werd, en je je opgelucht realiseerde dat het maar een droom was en je gewoon veilig in je bed lag? Was dit terecht of hadden die gebeurtenissen te maken met krachten waar we geen vat op hebben?

Wanneer ben je spiritueel?

Mensen die erg gevoelig zijn, voelen nog veel meer als andere mensen bepaalde dingen aan en hebben veelal een sterk ontwikkelde intuïtie. Daardoor nemen mensen die spiritueel zijn aangelegd, beslissingen vaak niet puur op basis van hun verstand maar meer op basis van wat hun gevoel hen vertelt.

Wat is spiritueel zijn nou eigenlijk precies? Het woord zegt het al, het gaat over de spiritus: de geest. Voor alle duidelijkheid maken we een onderscheid tussen geest en ziel.

De ziel is dat wat ons maakt tot wie we zijn. Denk daarbij als dingen als onze persoonlijkheid, hoe we denken, wat we voelen en ga zo maar door. Alles dus, wat niet ons lichaam is.

Geest is een ruimere vorm van bewustzijn, door mensen die spiritueel zijn ook wel bovenbewustzijn genoemd. Een makkelijke manier om geest te omschrijven is: dat gedeelte van onszelf dat in contact staat met onzichtbare krachten van buitenaf.
Gelovigen noemen deze kracht ook wel God.

Spiritueel zijn in deze tijd

Tegenwoordig wordt spiritueel zijn en spiritualiteit meer en meer algemeen geaccepteerd in de samenleving. Iedereen die daar behoefte aan heeft kan zich verdiepen in het spirituele leven. Voor steeds meer mensen lijkt dit een goede manier te zijn om een goede balans te vinden in hun dagelijks leven. Wie zou dat niet willen? Je laten leiden door je eigen intuïtie, in plaats van door de jacht naar steeds meer geld en bezit?

Bij angelmediums.nl kun je in aanraking komen met consulenten die zeer spiritueel ontwikkeld zijn en daardoor jou weer verder kunnen helpen door inzicht te geven in jouw levensvragen.

www.angelmediums.nl | NL 0909-0223 BE 0907-37152.

Share This