Wat is Psychometrie?

Psychometrie: Het weten van feiten over iemand door het aanraken van dingen die met hem in betrekking staan.

En dat is eigenlijk ook wat het is, je raakt een voorwerp aan van iemand en krijgt informatie door over de persoon. Later zal ik verder gaan over hoe het werkt. Eerst wat algemene informatie.

Je kan dit onderwerp in twee delen splitsen:

Voorwerpen
Foto’s
De meeste mensen zien fotolezen of fotoreadings als een apart onderdeel, toch kan je dit onder de psychometrie scharen, tenslotte is een foto ook een voorwerp. Hieronder verdere uitlichting:

Hoe werkt het

De manier waarop je de informatie krijgt, kan op verschillende manieren:
Gids
Persoon zelf (indien de persoon overleden is)
Ander (overleden) persoon
Dit lijkt nogal vaag en klinkt misschien eng. Het is dan ook niet iets om je mee bezig te houden als je niet weet wat je doet of moet doen.

De ingevingen kunnen ook op verschillende manieren bij je binnenkomen:
Beelden (visioenen)
Stemmen (in jezelf hoor je dan iemand (of soms meerderen) praten
gevoelens (voelen wat er gebeurd is)
Het kan zijn dat een van bovenstaande manieren het geval is, maar je kan ook een combinatie van 2 of zelfs alle drie hebben. Dit is per persoon verschillend, maar het verschil kan ook zitten in de manier waarop de persoon zich bekend wil maken.

Niet altijd lukt het, je kan voor iemand readen waarbij de persoon weinig tot niks los wil laten. Stop de sessie in zo’n geval dan ook ten alle tijden. Let er wel op dat je een sessie netjes afsluit zodat voor zowel de reader als de gene die gelezen wordt, weet dat de sessie afgelopen is.

Voorwerpen

Er zijn diverse voorwerpen die gebruikt kunnen worden voor psychometrie:
Ringen
Horloges
Armbanden
Hangertjes van kettingen
Sleutels
Andere persoonlijke voorwerpen (geef nooit een ID kaart, rijbewijs of andere documenten af waar veel persoonlijke informatie op staat)
Etc.
Let erop dat als het voorwerp gekregen is van iemand anders (bijvoorbeeld overleden persoon), dat die energieën er nog inzitten. Is de reading bedoeld voor die persoon dan is dat natuurlijk geen probleem.

Draag of gebruik je dit voorwerp echter zelf, dan kunnen van beide mensen de energie doorkomen. Wil je dit voorkomen, zuiver het voorwerp dan door het een nachtje in een zout badje te zuiveren (wel oppassen voor spullen die hier niet tegen kunnen, leg het dan goed bedekt alleen in een lading zout). Het reinigen van het voorwerp is belangrijk als je alleen je eigen energie door wil laten komen.

De reader (mits een goede), zal bij twijfel altijd vragen of het voorwerp van iemand anders geweest is.

De manieren van readen kunnen ook wat verschillen. De een zal tussen het readen door veel vragen stellen om meer duidelijkheid te krijgen, een andere stelt heel af en toe een vraag, meestal om voor zichzelf wat meer duidelijkheid te krijgen en weer anderen steken liever eerst hun verhaal af en vragen achteraf of de vraagsteller er iets mee kan en als er dan nog vragen zijn, deze pas achteraf stellen.

Het is geen eenvoudig divinatiemiddel (divinatie is een verzamelnaam voor alle manieren om te voorspellen of lezen, zoals kaarten, voorwerpen, foto, pendel, etc.) en zeker bij overleden personen kan het nog wel eens zijn dat ze niet mee willen werken en liever rust hebben, hou dit ook in ere.
Altijd netjes te bedanken en laten weten dat je diegene verder met rust zal laten.
Bij iemand die nog in leven is, kan er ook een blokkering zijn. Je kan dit bespreken (meestal is het een vorm van angst voor wat eruit komt). Soms kan er daarna alsnog iets doorkomen, maar wees ook eerlijk als dit niet het geval is.

Fotolezen

Fotolezen is de andere vorm van psychometrie. Belangrijk is dat de persoon op de foto er alleen op staat, zonder andere mensen of dieren. Op deze manier komt alleen de energie vrij van de persoon zelf. Op de foto moet ook duidelijk het gezicht staan, of het een pasfoto is of een foto waar iemand in zijn/haar geheel op staat is verder niet van belang.

Sommige mensen werken met alleen de foto en anderen ook in combinatie met naam en geboortedatum, of een combinatie hiervan.
Belangrijkste is dat je een goed gevoel over de reader hebt, vertrouwen is natuurlijk erg belangrijk (geldt ook voor andere readings die je wilt laten doen).

Bij foto lezen kan je twee kanten op:

Overleden persoon
Levende persoon
Er zijn mediums (om er toch maar even een naam aan te geven) die aan de foto kunnen voelen of een persoon nog in leven is of al overleden. In het algemeen geldt dat als een foto koud is de persoon overleden is en als de foto warmte afgeeft dat de persoon nog in leven is.

Het kan zijn bij psychometrie dat er zaken naar voren komen die je zelf nog niet bewust ben, of nog niet wist over de (overleden) persoon. Probeer in dat geval eens rond te vragen (indien dit mogelijk is natuurlijk) en erachter te komen in hoeverre de zaken wel/niet kloppen.

Wil je zelf een fotoreading? Dit kan via de pagina fotoreading, hier vindt je ook meer informatie over de manier van werken en hoe aan te vragen.

Share This