Wat is pendelen? (Parapsychologie)

Met pendelen bedoelt men het beantwoorden van bepaalde vragen waarbij men een pendel gebruikt om de antwoorden te verkrijgen. De pendel is vaak een druppelvormig glazen, metalen of houten voorwerp wat aan een ketting of draad hangt.

Wichelarij

Pendelen wordt net als wichelroedelopen beschouwd als een vorm van wichelarij  en radiësthesie. Pendelen wordt ook gebruikt om mogelijk antwoorden te krijgen  op bepaalde (levens)vragen of om zogenoemde “energieën” te detecteren. Er zijn geen wetenschappelijke bewijzen dat pendelen ook echt werkt, maar de mensen die met de pendel werken zijn van mening dat de pendel zijn werk goed doet. Een aantal van onze mediums en paragnosten kunnen uw levensvragen beantwoorden door middel van de pendel.

U kunt een vraag stellen aan het medium of paragnost. het medium zal dan vaak eerst met een bepaald ritueel de pendel inwijden voordat hij echt gaat pendelen. De pendel kan 3 antwoorden geven . Een nee een ja of een twijfel. Meestal werkt het zo dat als de pendel niet beweegt dat de pendel aangeeft dat het antwoord NEE is. Als de pendel heen en weer gaat dan betekent dat meestal een JA. Draait met het pendelen de pendel in het rond , dan betekent dat meestal een twijfel geval. Tijdens het pendelen houdt het medium het uiteinde van het draad of ketting vast. Het draad of de ketting moet een lengte van 5 tot 10 centimeter hebben. Aan het eind van de ketting hangt een meestal kegelvormig voorwerp van kristal, glas, metaal of een ander materiaal, dat als een klein gewicht dient. Deze hanger kan allerlei maten hebben maar moet wel in een punt naar beneden hangen.

Het is van groot belang dat de vragen zorgvuldig en heel specifiek gesteld worden om een correct antwoord te krijgen .De vragen moeten daarom heel exact worden gesteld en er kan ook maar één vraag tegelijk gesteld worden .Na het stellen van de vraag zal de pendel op een specifieke manier gaan bewegen of niet.

Pendelen met een pendelkaart

Het pendelen kan ook nog op een andere manier met behulp van een pendelkaart. Op die pendelkaart staan een aantal mogelijke antwoorden of een alfabet. Omdat de pendel alle kanten op kan bewegen, biedt de pendelkaart naast een betere oriëntatie ook meer mogelijkheden. De antwoorden kunnen nu veel gedetailleerder worden afgelezen.

Deze manier van pendelen kan soms wel eens akelige antwoorden opleveren. De entiteit of energie die de pendel beheerst hoeft niet altijd een positieve energie te zijn. Je kan deze manier van pendelen heel goed vergelijken met het beruchte glaasje draaien. met deze manier van pendelen kan je energieën oproepen  die hier eigenlijk niet thuishoren. Deze energieën kunnen verkeerde antwoorden geven en je beïnvloeden. Tijdens het pendelen kan je dingen te weten komen die je liever niet had geweten. dat komt omdat het vaak niet onze eigen gidsen zijn die je helpen bij het pendelen. Pendelen zonder iemand erbij die hier ervaring mee heeft kan best gevaarlijk zijn.

Onze mediums werken graag met de pendel maar meestal liever niet met een pendelkaart. Wilt u vragen beantwoordt hebben via de pendel vraag gerust een van onze mediums. Zij weten precies hoe ze op een veilige manier mogen pendelen.

www.angelmediums.nl | NL 0909-0223 | BE 0907-37152.

Share This