Koffiedik lezen

Koffiedik lezen van de drab van Turkse koffie?

Koffiedik lezen? je gelooft het of niet, maar spannend is het wel. Het begint vaak al met de voorbereiding ervan. Zodra de koffie klaar is, drink je de koffie aan de zijkant van het kopje op of als je geen koffie lust giet je het rustig af en laat de prut achter in het kopje.

Energie is spirit

Wanneer de koffie bijna is opgedronken of uit geschonken, moet het kopje worden neer gezet door de gene die gelezen wil worden. Draai het kopje zo dat aan de binnenkant de koffiedik (drab) achterblijft. Door het draaien ontstaan er symbolen en motieven in het kopje die jouw energieën bevatten waaruit het orakel de nodige informatie kan halen. Na een paar minuten kun je beginnen met Koffiedik lezen. Je krijgt informatie te horen over je emoties en je gevoelens, je verleden, heden, maar ook wat je in de toekomst eventueel te wachten staat. Een goed koffie orakel is als een coach voor je. Hij haalt uit die gegevens de informatie die jou helpen je toekomst met vertrouwen tegemoet te treden!

Oorsprong koffiedik lezen

Koffiedik lezen is een eeuwenoude, van oorsprong, oosterse traditie die van generatie op generatie wordt doorgegeven. Maar ook in Europa kom je steeds vaker mensen tegen die zich bezig houden met koffiedik lezen. Iemand die kan koffiedik lezen, ziet dus alles in de symbolen. Dus ook de knelpunten waar je mogelijk in je leven tegen aanloopt. Misschien leuk om een keer te doen als je met vakantie in Turkije bent. In diverse cafés kun je namelijk al voor een paar euro een ‘falci’ (oftewel waarzegger) naar je koffie laten kijken of Koffiedik lezen.

Gügüm en cezve

Turkse koffie ontleent zijn naam aan de door de Turken ontdekte bereidingsmethode van koffie met de gügüm en cezve. In het jaar 1517 heeft Özdemir Pasa, de Gouverneur van Yemen, de Turkse koffie geïntroduceerd in het paleis, tijdens de regering van Sultan Süleyman de Luisterrijke (1520-1566). In 1615 namen Venetiaanse kooplieden, die de smaak van koffie buitengewoon waardeerden, deze mee naar hun vaderland. etc.. De koffie die over de hele wereld op verschillende manieren wordt gedronken, is afkomstig van de Turkse koffie.

Share This