Het bijzondere van kaartleggen

Als mensen Tarot kaarten gebruiken om bijvoorbeeld meer duidelijkheid te krijgen over hun persoonlijkheid of een bepaalde situatie, dan kunnen ze zich soms lichtelijk onzeker voelen. Ze vragen zich af of ze de legging wel op de juiste manier interpreteren. Toch is dat niet nodig. Als jij een methode hebt gevonden die voor jou goed voelt, kan kaartleggen verschillende mooie momenten opleveren. Hoe kun je dit nu het beste doen en wanneer pas je een kaartlegging toe?

Kaartleggen: doe het in een ontspannen atmosfeer

Als je gaat kaartleggen, is het belangrijk dit in een rustige en ontspannen atmosfeer te doen. Ben je onrustig? Mediteer dan om je geest even leeg te maken. Als je vervolgens begint met kaartleggen, hoef je niet bang te zijn dat je een verkeerde kaart pakt. Bij kaartleggen bestaat geen goed of fout. Alleen is de ene kaart soms net wat aangenamer dan de andere. Ook als je wanhopig of moe bent, is het verstandig even een rustmoment te pakken.

De boodschap van de kaarten doorgronden

De bedoeling is dat je de betekenis van de kaarten leert begrijpen. Een kaart wil jou een bepaalde boodschap meegeven. Het gaat erom dat je die boodschap verstaat, zelfs als deze misschien afwijkt van de officiële duiding van een kaart. Wees vooral niet bevreesd, want nogmaals, er zijn geen goede of slechte kaarten. Het gaat erom dat jij een methode ontwikkelt die voor jou goed voelt.

Waarom kies je voor het kaartleggen?

Er kunnen meerdere redenen zijn waarom je besluit om te gaan kaartleggen. Zo wil je misschien duidelijkheid over een bepaalde situatie in je leven of heb je ondersteuning nodig in je relatie. Vaak kan een bepaalde boodschap prettig zijn om te horen, zeker als deze je een richting opstuurt waar jij nog niet aan hebt gedacht of dat de boodschap je gevoelens bevestigt. Ook als je je bezighoudt met zingeving en het waarom van iets wenst te begrijpen, kan kaartleggen zeker helpen. Probeer altijd naar je gevoel te luisteren en je intuïtie te laten spreken. Het levert veelal bijzondere mooie momenten op.

Wil je ook een bijzondere kaartlegging meemaken? Neem dan contact op met angelmediums.nl.

Share This