Wat zeggen de Aurakleuren?

Groen kalmeert
Groen werkt ontspannend en verzachtend. Tegelijkertijd geeft de kleur nieuwe kracht en energie. Groen bevordert de concentratie en is dus de kleur bij uitstek voor werkkamers. Toch kan groen, als je zachte nuances kiest, voor elke kamer. In de keuken zorgt groen voor leven, overvloed en goede relaties onder je huisgenoten.

Rood verleidt

Rood straalt als geen ander kracht uit! Gebruik rood als u een kamer een warme of intieme, uitnodigende sfeer wilt geven. Maar let op. Te veel van deze hartstochtelijke, oppeppende kleur kan nervositeit en vermoeidheid opwekken. Ga er dus spaarzaam mee om. Een tip uit de Feng Shui-leer: geef (een gedeelte van) de muur recht tegenover de inkom een rode kleur en de omliggende muren een lichtere tint.

Violet filosofeert

Violet symboliseert het intellectuele en het spirituele en is dus ideaal voor een meditatie- of studieruimte. Combineer deze tint met meer aardse kleuren zoals donkergroen, blauwgroen, kastanje, … Zo krijgen ideeën de kans zich te ontwikkelen.

Bruin stelt gerust

Bruin is verfijnd, elegant, stijlvol. De kleur slaagt erin om een sfeer van veiligheid, duurzaamheid, stabiliteit en comfort te creëren. Saai? Helemaal niet! Je hebt bruin in honderden nuances, van stijlvol koel tot gezellig warm. Nog een voordeel van bruin? Het is heel gemakkelijk te combineren omdat het samengesteld is uit verschillende kleuren. Kastanjebruin kan je beter met mate gebruiken. Zoniet creëer je een negatief gevoel van zwaarte.Bruin staat voor veiligheid en comfort. Bruin verliest zij levendigheid als er niet genoeg licht binnenvalt.

Blauw fluistert

Blauw geeft rust. Ideaal voor inspiratie en intuïtie. Bijzonder geschikt dus voor een bibliotheek, studeer- of slaapkamer en de badkamer. Durf gerust verschillende blauwtinten combineren, ze gaan altijd perfect samen,Zeekleuren, werken kalmerend en ontspannend Probeer te voorkomen dat het ‘koud’ oogt. Zorg voor zachte, warme accenten.

Geel lacht

Geel is warm, zonnig en sprankelend. Het is een heel stimulerende kleur die vaak wordt gebruikt om donkere kamers op te fleuren. Geel is immers in staat om het weinige licht dat binnenvalt, te reflecteren. Volgens de Feng Shui-theorie is geel uiterst geschikt voor de eetkamer. Het dynamiseert immers de uitwisselingen binnen de familie.

Roze giechelt

Roze tempert de hartslag en zorgt voor kalmte en verzoening. Meestal gebruikt men roze (met mate) in de slaapkamer, waar het prima op zijn plaats is. Vermijd roze in kantoorruimtes. Het zou ervoor kunnen zorgen dat het irrationele de bovenhand haalt op het commerciële.

Oranje kwettert

Oranje en geel zijn sterk verwante kleuren. Net als geel creëert oranje een heel warme gloed. Het is een opwekkende, positieve, zelfs euforische kleur die voor nieuwe energie zorgt. Ideaal voor de inkomst hal of, indien gecombineerd met groen, voor de keuken. Spaarzaam te gebruiken.Oranje wekt de eetlust op.Oranje is een warme, zonnige kleur is een opwekkende, stimulerende kleur, die de ademhaling zou bevorderen. In combinatie met geel, zacht geelgroen: zeer zonnig. In combinatie met bruin: een rustige vriendelijke kleur, denk maar eens aan herfsttinten.

Wit onthult

Wit is de kleur van de waarheid, onschuld en puurheid. Het is een kleur die alle kanten uit kan. Wit is kalm, koel en tijdloos en tegelijkertijd dynamisch en bevorderlijk voor de creativiteit. Wit in combinatie met een andere kleur oogt fris en levendig. Wit benadrukt het binnenvallende licht en doet daardoor een kamer groter lijken. Vermijd wit bij de inkomst hal, anders loopt je gezin er na een tijdje verzwakt bij… Te veel wit werkt verwarrend. Combineren is dus de boodschap, en dat kan gemakkelijk: wit past bij elke andere kleur.

Aura
Auralagen

Share This